Header Ads

Транспорт майбутнього: у Volkswagen презентували першу модель авто-безпілотника (ВІДЕО) (ФОТО)




Німецька автобудівна фірма Volkswagen представила на загал свою першу розробку безпілотного автомобіля «Sedric» (Self-Driving Car). Прем’єра транспорту нового покоління відбулась на автовиставці у швейцарській Женеві.
Про це повідомили місцеві ЗМІ. Новину передає «Преса України». 
Як зауважили розробники, новому авто присвоєно так званий п’ятий рівень автономності, тобто  для його керування не потрібна людина-водій. «Sedric» під час одного перевезення може вмістити у собі не більше чотирьох пасажирів. 
Під час презентації авто-безпілотника в Женеві Маттіас Мюллер, директор німецького концерну наголосив, що дана розробка є попередником цілої низки самокерованих автомобілів, які найближчим часом планують створити у Volkswagen. Він додав, що керівництво автобудівної фірми наразі має намір залучити до розробки автоматизованих машин найкращих фахівців та потратити декілька мільярдів євро. Проте деталей цього проекту він не озвучив. 
За його словами, до 2025 року Volkswagen хоче випустити понад тридцять електромобілів, які будуть оснащені найновітнішими технологіями.
Слід наголосити, що перший прототип безпілотного автомобіля у 2015 році презентували в корпорації Google. Також у цьому напрямку спрямоване виробництво таких провідних компаній, як: Tesla, Ford, Nissan, Uber Audi та інші. 


Раніше повідомлялося, що в американському штаті Каліфорнія навесні 2016 року сталася перша дорожньо-транспортна пригода за участю безпілотного авто компанії Google. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Немає коментарів:

На платформі Blogger.