Header Ads

Вчені розкрили кращий спосіб варити каву


Роботу вчених опублікував Scientific Reports.


Хіміки з Університету Томаса Джефферсона в США прийшли до висновку, що заварювання кави холодним способом призводить до підвищеного рівня концентрації кофеїну в напої, передає Ukr.Media. Роботу вчених опублікував Scientific Reports.
Відзначається, що були вивчені чотири види кави. Напої порівняли з допомогою традиційного заварювання окропом і холодним способом (приготування займає від 10 годин до доби при воді кімнатної температури).
У дослідженні використовувалися зерна середнього і темного обсмаження, грубого і середнього помелу.
Вчені порівняли хімічний склад одержаних напоїв і прийшли до висновку, що при холодному заварюванні кави, приміром, темного обсмажування і грубого помелу виділяється 1000 міліграмів кофеїну на літр напою.
А при приготуванні кави з допомогою окропу концентрація цієї речовини не перевищує 800 міліграмів.


Немає коментарів:

На платформі Blogger.