Header Ads

Директор НАБУ зробив грізне попередження владі



Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що владі не вдасться зупинити розслідування відомством гучних антикорупційних справ.
«На сьогоднішній день потрібно бути наївним, щоб не розуміти, що ті справи, які ми розслідуємо, влада просто так не залишить і не пробачить, починаючи від Мартиненка (екс-нардепа фракції «Народний фронт» Миколи Мартиненка – ред.) і Насірова (відстороненого від в.о. глави Держфіскальної служби Романа Насірова – ред.), закінчуючи останніми розслідуваннями щодо заступника міністра оборони, щодо рюкзаків МВС», – сказав він журналістам у понеділок, після відвідування Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), повідомляє «Інтерфакс-Україна».
До НАЗК Артем Ситник був запрошений для вручення протоколу про нібито вчинення ним адміністративного правопорушення – він не надав певні документи на вимогу Агентства.
Директор Бюро розповів, що йдеться про те, що він нібито використовував юридичні можливості НАБУ в особистих інтересах. Він зазначив, що коли НАБУ або його директор стають стороною якогось спору, тоді їх інтереси представляє, на підставі довіреності керівника НАБУ, представник юридичного управління Бюро.
«Чому зроблено висновок, що я використовував це в якихось особистих інтересах, мені не відомо. Це було представлення не моїх особистих інтересів, а інтересів директора НАБУ», – зазначив Ситник.
Він також поінформував, що зараз проводиться низка розслідувань, зокрема, і щодо голови НАЗК Наталії Корчак, але, на його думку, цей його виклик до НАЗК, не є особистою ініціативою керівника агентства.
«Ми чекали такої реакції, чекали, що буде максимальна медійна атака, з використанням усіх підконтрольних ресурсів, таких як НАЗК і таке інше… Тому я не буду виключати подальшого використання адміністративних ресурсів, підозр, арештів, зокрема, особисто мене», – повідомив директор НАБУ.
«Але я хочу звернутися до тих людей, які все це організовують: хлопці, можете тиснути скільки завгодно – ви нас не зламаєте», – додав директор Бюро.
Нагадаємо, що раніше НАБУ допитало голову НАЗК Наталю Корчак у справі про купівлю паркомісць та їх використання для незадекларованих автомобілів.
Також Артем Ситник повідомив про факти тиску депутатів і міністрів на судові засідання з корупційних справ.https://ua.news/ua/direktor-nabu-zrobiv-grizne-poperedzhennya-vladi/

Немає коментарів:

На платформі Blogger.