Header Ads

Чому не можна зберігати яйця в холодильнику

Якщо ви українець чи житель іншої пострадянської держави, то напевно зберігайте яйця в холодильнику.


кухні.
Чому так? Європейські лікарі кажуть, що при різких перепадах температур (тобто коли ви виймаєте його з холодильника) оболонка яйця руйнується, що сприятиме небезпечному накопиченню на ній шкідливих бактерій. А оскільки шкаралупа насправді напівпроникна (це вона тільки здається твердої і монолітною), ці бактерії можуть потрапити всередину.
Ідеальна температура для зберігання яєць — від 19 до 21 градуса за Цельсієм взимку і від 21 до 23 градусів влітку.
Чому ж ми продовжуємо укладати їх в холодильники? Всьому виною — масова культура. Вона вселила нам, що так правильно. А все тому, що промислове виробництво продуктів харчування може перебувати за сотні кілометрів від магазинів, в яких продається його продукція.
Зберігати яйця при кімнатній температурі можна 7-10 днів, а в холодильнику — 30-45 днів.
Тобто один день зберігання яйця при кімнатній температурі дорівнює одному тижню в холодильнику.
Розумієте, так? Яйця, які ви купуєте в магазинах, можуть бути старше трьох тижнів!
Але якщо ви хочете отримати від яйця користь і захистити себе від шкідливих бактерій, зберігайте їх будинку просто на столі. І купуйте тільки самі-самі свіжі продукти!
Як переконатися, що ви робите правильний вибір, якщо у вас немає можливості купувати яйця на ринку? Вибирайте продукцію постачальника, який територіально знаходиться найближче до вашого магазину.
І ось ще що. Ніколи не мийте яйця!
Так ви тільки підвищуєте ризик контамінації бактерій — таких, як, наприклад, сальмонела. Ось чому в ЄС магазинам і виробникам КАТЕГОРИЧНО заборонено їх мити.
Справа в тому, що на поверхні шкаралупи яєць є спеціальний захисний шар, який береже плід від шкідливих бактерій. Якщо ви миєте яйця, то просто змиваєте і його!
І останнє.
Утримайтеся від вживання в їжу сирих яєць, якщо напевно не знаєте ні їх походження, ні дати, коли його знесла курка.

Немає коментарів:

На платформі Blogger.