Header Ads

Канада схвалила будівництво космодрому для українських ракет




Українські ракети «Циклон-4М» таки запустять в космос, але не з Бразилії, як передбачалося раніше. Космодром для них домовилися побудувати в канадській провінції.
Новину повідомляє CBC News, передає «Преса України».
Розташована в Канаді американська компанія Maritime Launch Services побудує космодром в канадській провінції Нова Шотландія, з якого будуть здійснюватися запуски українських ракет-носіїв "Циклон-4М". Будівництво космодрому планують почати в 2018 році, а перший комерційний запуск повинен відбутися в 2020 році.
Раніше Україна співпрацювала з програмою "Циклон-4" з Бразилією. Запуски ракет планувалися з бразильського космодрому Алкантара, але їх старт неодноразово відкладався. Спочатку він планувався на 2010 рік, пізніше був перенесений на 2013 рік, потім - на 2014-й. У 2015 році Бразилія заморозила роботи над проектом. Українська сторона заявила про намір перенести стартовий комплекс ракети з Бразилії в Північну Америку, зокрема, в США.
Українська сторона також заявила, що може подати на Бразилію в суд за зрив спільного проекту. Не останню роль в розриві співпраці між Україною і Бразилією в космічній сфері зіграла Росія. 
Нагадаємо, військові інженери «Укроборопрому» розробили нове ракетне озброєння, яким оснастять бойові вертольоти. Ракети випускаються з вражаючою швидкістю.

Немає коментарів:

На платформі Blogger.