Header Ads

В областях України пройшли акції на підтримку блокади Донбасу (ВІДЕО)




Активісти Вінницької, Рівненської, Львівської, Чернівецької, Волинської та Івано-Франківської областей увечері 13 березня влаштували акції підтримки блокади Донбасу і палили шини, протестуючи проти затримання ветеранів АТО на редутах.
Новину повідомляє «Преса України».
Так, у Вінниці ввечері 13 березня учасники протесту почали акцію біля будівлі обласного управління СБУ з вимогами до глави відомства Василя Грицака, передає "Depo.Вінниця".
Представники СБУ, які вийшли до активістів, звинуватили їх в бажанні попіаритися. У відповідь протестувальники підпалили автомобільні шини.
Активісти погрожували, що, якщо до ранку учасників блокади не звільнять, то вони заблокують фабрику "Рошен" в місті.
У Рівному активісти зібралися в будівлі обласної державної адміністрації та також висловили вимогу негайного звільнення затриманих учасників блокади.
Незважаючи на те, що біля будівлі Рівненської ОДА спалили шину, розмова з владою проходила спокійно.
У Львові близько 30 активістів вимагали до 10.00 14 березня відпустити затриманих учасників блокади, терміново допустити до них медиків і оприлюднити списки затриманих, передає Zaxid.net. Відзначається, що зустріч проходила мирно і спокійно.
Також палили шини під стінами Івано-Франківської ОДА, передає "Галка". Активісти виступали за звільнення затриманих учасників блокади Донбасу, відставку керівника Донецької поліції і вимагають підтримати блокаду на законодавчому рівні.
Кілька десятків прихильників економічної блокади Донбасу зайшли в будівлю Чернівецької обласної державної адміністрації. Основна вимога активістів - скликання позачергової сесії обласної ради, щоб місцева влада підтримала позицію активістів з приводу недопущення торгівлі з бойовиками. Також активісти зайшли в будівлю ОДА в Луцьку. 
Нагадаємо, в правоохоронних органах підтвердили інформацію про дії проти учасників блокади. Так, управління СБУ в Донецькій області заявило про затримання понад чотирьох десятків чоловіків нібито за те, що у них в розпорядженні була зброя.

Немає коментарів:

На платформі Blogger.