Header Ads

У Києві активісти замурували парадний вхід в «Сбербанк» (ВІДЕО)




Боротьба з діяльністю російських банків в Україні триває: представники «Азова» провели символічну акцію під «Сбербанком» на вулиці Володимирській в Києві. Вони звели стіну з бетону і цементу з боку парадного входу в установу.
Новину повідомляє «Преса України».
Учасники акції принесли під будівлю банку бетонні блоки і цемент, який заливають водою. Таким чином, учасники протесту символічно "замуровують" банк. В установі опущені ролети, а всі входи були закриті перед початком акції.
Учасники акції кажуть, що борються з впливом Росії в банківській справі в Україні, серед них є і народні депутати. Учасники також запалили димові шашки.
"Глобальна мета цієї акції - це забезпечення економічної безпеки України. У даному випадку ми акцентуємо на флагмані економічної окупації України, на "Сбербанку Росії ". Ми вимагаємо ліквідувати ліцензію цього банку, так як він на 100% належить російській державі, навіть не приватному російському капіталу. Всі доходи, одержувані "дочкою", кінцевий бенефіціар якої, всупереч законодавству не вказаний в українському реєстрі..., йдуть в бюджет РФ. А хто фінансує терористів, ми все розуміємо", - сказав учасник мітингу нардеп Олег Петренко.
Як повідомлялося, "Сбербанк" Росії з 7 березня приступив до обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, що надають "паспорти" так званих "ДНР" та "ЛНР". У НБУ заявили, що у відповідь на це будуть ініціювати санкції до доньки російського "Сбербанку" в Україні.
Дочірній банк "Сбербанка" Росії в Україні - ПАТ "Сбербанк" - заявляє, що не обслуговує фізичних та юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській владі територіях.
Штаб блокади Донбасу поставив ультиматум Кабінету міністрів з вимогою закрити всі відділення "Ощадбанку" в Україні протягом 2 тижнів. 
Нагадаємо, на території України невідомі вандали залили монтажною піною десятки банкоматів російських фінансових установ. Також їх обклеїли наклейками націоналістичного змісту.

Немає коментарів:

На платформі Blogger.