Header Ads

Україна висунула пропозицію Росії щодо участі в Євробаченні




За словами віце-прем'єра з гуманітарних питань В'ячеслава Кириленка, Росія має право обрати іншого кандидата для участі в Євробаченні, щоб замінити ним Юлію Самойлову. Цей кандидат не повинен мати труднощів, пов’язаних з українським законом. Тоді він зможе спокійно заспівати на Євробаченні-2017, що проходить в Україні.
Новину повідомляє «Преса України».
Кириленко підкреслив, що Україна з самого початку попереджала, що жоден з тих артистів, які порушили українське законодавство, не зможуть взяти участь у пісенному конкурсі.
"Безумовно, ми готові прийняти всі 43 країни-учасниці Євробачення, в тому числі представника РФ. І Росія сама може запропонувати для себе вихід з цієї ситуації, запропонувавши учасника чи учасницю, який не має проблем з українським законодавством. Тоді ця проблема буде дуже швидко розв'язана", - сказав він.
Однак, за його словами, Україна навіть не сподівається на такий підхід з боку РФ, оскільки бачить, що "провокація з Євробаченням з боку Росії – це лише невеличка ланочка у великому ланцюгу провокацій і дій, які скеровані на нагнітання ситуації в України".
Серед таких провокацій він назвав диверсію, що призвела до вибухів боєприпасів у Балаклеї Харківської області та вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в центрі Києва.
"У цьому ж ряду і визначення російського учасника Євробачення 2017", - вважає Кириленко.
"Якщо Росія так і не змінить учасника і не приїде – ну що ж, ми проведемо Євробачення на високому рівні для 42 вільних і демократичних країн", - додав віце-прем'єр. 

Немає коментарів:

На платформі Blogger.