Header Ads

Боротьба з російським окупантом: Крим. Спротив триває

http://patrioty.org.ua26 лютого, який вважається "Днем кримського спротиву російській окупації" акції на підтримку кримчан відбудуться в різних містах України та світу.





26 лютого - День кримського спротиву російській окупації. Фото:скріншот


Україна 26 лютого відзначає "День кримського спротиву російській окупації". У цей день перед будівлею Верховної Ради Криму 2014 року відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі, з партії "Русское единство". Про це пишуть Крим.Реалії, передають Патріоти України.
Акції на підтримку кримчан відбудуться в різних містах України та світу.
У Києві планується організація "Маршу солідарності". Активісти мають намір вийти на центральні вулиці столиці України, щоб підтримати кримчан, які живуть в умовах анексії та спільно згадати події останніх трьох років у Криму. Після закінчення ходи, на Майдані Незалежності відбудеться мітинг.

25 лютого в Києві стартував Міжнародний форум "Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу". За словами першого заступника міністра інформполітики України Еміне Джеппар, мета форуму – "ще раз порушити проблематику Криму й подумати, як зробити так, щоб повернути Крим".
У Києві біля будівлі російського посольства відбудеться акція-перформанс, присвячена третій річниці анексії півострова.
Акції заплановані в Херсоні й КПВВ "Чонгар" на адміністративному кордоні Криму й материкової України.
Також у "День кримського спротиву російській окупації" приєднаються активісти з інших країн світу. Акції мають пройти в Туреччині, Йорданії, Ізраїлі, Франції, Польщі.
Президент України Петро Порошенко в "День кримського спротиву російській окупації" нагадав про мітинг, який відбувся 26 лютого 2014 року під будівлею Верховної Ради Криму й зазначив, що Україна продовжує боротьбу за анексований півострів.
"Три роки тому жителі Криму вийшли на мирний марш, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною. Наступного дня Росія вдалася до відкритої агресії й захопила півострів, взявши в заручники мільйони людей", – написав президент України на своїй сторінці в Facebook.
Порошенко зазначив, що "Україна зуміла на найвищому міжнародному рівні – в ООН – закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за грубе порушення прав людини на тимчасово окупованій території України – в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь".

Немає коментарів:

На платформі Blogger.